Suriname heeft een tropisch klimaat waarbij de temperaturen tussen de 18°C en 35°C zijn, met een gemiddelde temperatuur van 28°C. De seizoenen in Suriname zijn verdeeld in droge- en regentijden:
  • Kleine droge tijd: februari – april
  • Grote regen tijd: april – juli
  • Grote droge tijd: augustus – november
  • Kleine regen tijd: december – januari

Suriname is een verrassend veelzijdige vakantiebestemming.

Het betoverend mooie Amazoneregenwoud met haar biodiversiteit, het Surinaamse binnenland met haar onstuimige rivieren, indrukwekkende stroomversnellingen, idyllische strandeilandjes in de rivieren bij laagwaterstanden, en een ongekende flora en fauna, is nauwelijks betreden en nog niet ontdekt door het grootschalige toerisme. Suriname heeft tevens uitgestrekte savannen, prachtige mangrovebossen en legstranden waar beschermde reuzenschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.
De gastvrije en vriendelijke bevolking bestaat uit een smeltkroes van culturen, waaronder Hindoestanen, Creolen, Chinezen, Javanen, Marrons en Indianen. In de rituelen, traditonele klederdrachten, muziek en in de vele eetgelegenheden komt het multiculturele karakter van de samenleving sterk naar voren.
De historische binnenstad van Paramaribo met haar prachtige koloniale gebouwen heeft een Caraibische uitstraling en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een wandeling in bepaalde delen van het centrum herleeft het koloniale verleden.
Een bezoek aan Suriname zult u niet snel vergeten. De historische banden met Nederland en het feit dat men tot diep in het binnenland Nederlands spreekt, zorgen er voor dat u zich snel thuis zult voelen. Wanneer u kennis maakt met de veelzijdigheid van dit geweldige land, zal het voor altijd een plaatsje in uw hart veroveren.
Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname adviseert sinds kort reizigers naar Suriname zich te laten vaccineren tegen gele koorts.